TARİHÇE

OKULUN TARİHÇESİ

13.11.2017 159

OKULUN TARİHÇESİ:

Okulumuzun ilkokul bölümü 1954 yılında   şuanda Anasınıfı olarak kullanılan binada eğitim öğretime başlamıştır. Daha sonra binanın yetersiz olması ve ihtiyaca cevap vermemesinden dolayı 1974 yılında faaliyete geçen şuan bulunduğumuz binada eğitime devam etmiştir. Kasabamızda 1978 yılında eski binamızda Ortaokul açılmıştır. Binamıza 1995 yılında ikinci kat yapılmıştır. 1997 yılında Eğitim zorunlu 8 yıla çıkartılınca ortaokul kapanmış ikinci kademe öğrencileri bulunduğumuz binada eğitimine devam etmişlerdir. Böylece bütün öğrenciler bir arada eğitim-öğretime devam etmişlerdir. 2012 yılında zorunlu temel eğitimin 4+4+4 şekline 12 yıla çıkmasıyla birlikte okulumuz ilkokul ve Ortaokul olarak ayrılmış ama ortaokul binası olmadığı için eğitim halen aynı binada devam etmektedir. Kütükuşağı İlkokulunun ismi 2012 yılında Cihanbeyli Şehit Burhan Küçükkartal İlkokulu olarak değiştirilmiştir.